Vad händer i oktober månad

Första veckan av oktober är avklarad. Den stora maskinen med Johnny som maskinist och sedan 14 dagar tillbaks Christian Aronsson som ”spagubbe” har plöjt sig fram genom många kilometer.

I dagsläget är det på väg mot Jore. Förmodligen klaras det mesta av det området av denna vecka. Nästa vecka är det stopp för älgjakt.Sedan flyttas maskinen till Yngves område runt Lunna med omnejd. För att plöja ner slangen de sträckor där som vi inte samförlagt med Fortum.

Den lilla maskinen med Fredrik och Kalle flyttar till Nordby för att gå till Norby-Hee. Där blir det grävning/plöjnig resten av veckan.

Nästa vecka är det stopp även med denna maskin pga älgjakt. Har man en maskinist från Värmland som varit med på älgjakt ända sedan han var 8 år så går naturligtvis inte detta att ändra på.

Efter älgjakten återstår Bräcke-Fritidsby och Kville samhälle. Vilket av områdena som blir först beror på hur vi får tillstånden klara.

Erik på Kville-El har sett till att vi fått ström i nodhuset på Vidingen och nu skall han fortsätta på Gullov.

Eltels tekniker jobbar på för att det skall bli blåst fram till alla fastigheter. Så till er nu som får slangen fram till  tomten  är det väldigt viktigt att ni gräver  ner den  snabbt fram till huset.  De som blåser betar av område för område och då är det viktigt att alla är klara.

Sedan kommer det gäng som monterar boxen på väggen och svetsar fibern i den. Markera tydligt på väggen var ni vill ha boxen uppsatt.

Sist men inte minst      ALLA TJÄNSTEAVTAL  MÅSTE  IN FÖR ATT NI SKALL FÅ NÅGOT I FIBERN.

Hälsningar Styrelsen Kville Fiber/ Ingalill Johansson