Dags att teckna tjänsteavtal för de som fått fibern fram till sin fastighet.

Vi planerar för driftsättning av nätet i 3 omgångar. De 150 första anslutningarna börjar närma sig driftsättning och de har fått ett tjänsteavtal utsänt. Det är dags för dessa att bestämma sig för vilket av föreningens kollektiva tjänsteutbud man vill utnyttja.

 

Dessutom måste alla som vill utnyttja telefonitjänsten registrera sig på Net at Once (NaO) portal. Detta för att de skall kunna koppla det gamla telefonnumret till fibertjänsten (om man inte vill ha ett nytt telefonnummer) och också kunna skicka räkningen på samtalsavgiften. Det kostar inget att bara ha telefonen men samtalen dibiteras enligt NaOs prislista.

 

De vanligaste frågorna vi fått:

Varför binda upp sig på 5 år?

Föreningen har tecknat ett förmånligt avtal på 5 år med NaO.

NaO och Sappa bekostar mediaomvandlaren/routern, aktiv utrustning i nodhusen och 1 TV box. För att de skall kunna göra detta måste vi acceptera 5 års bindningstid. Eftersom föreningen är bunden på denna tid måste vi medlemmar också ställa upp på samma tidsperiod. Det är tack vare den 5-åriga avtalstiden som kostnaden för tjänsterna är nästan hälften av vad motsvarande tjänster kostar med kortare bindningstid.

Vad händer om jag säljer fastigheten eller flyttar från lägenheten?

I första hand ber du din efterträdare till huset eller lägenheten bli medlem i föreningen och överta ditt abonnemang. Går inte detta finns det en möjlighet att köpa sig fri.

Det kostar 2500 kr.

Varför NaO – kan jag inte välja någon annan operatör?

Vårt nät är öppet och det är fritt att teckna avtal med annan operatör. Viktigt att ni kontrollerar först att de kan och vill leverera i vårt nät och till vilken kostnad.

Finns det fler föreningar som valt NaO?

I dagsläget är det 5 föreningar i Tanum som valt NaO. De kommer säkerligen att anstränga sig för att vi skall bli nöjda och det skall fungera bra.

Jag vill vänta med att teckna tjänsteavtal?

Det går bra att avvakta och aktivera sig senare men då måste vi ta ut en avgift på 2500 kr. Detta för att täcka de kostnader som detta medför. Detta gäller först när hela föreningens nät är driftsatt.

Vilket paket skall jag välja?

Det räcker att du väljer alternativ 1 Internet och Telefoni för en kostnad av 237 kr/ mån. Har du bara valt detta från början så finns möjligheten att välja till ett av paketen med TV senare.

Om jag vill byta TVpaket?

Det kollektiva Tv-paketet som du valt går inte att ändra under bindningstiden. Om du önskar fler Tv- kanaler tar man dessa via Sappa-TV. Då är det Sappas priser som gäller och dessa faktureras direkt från Sappa.

Hur gör jag för att köra datorn trådlöst?

Mediaomvandlaren har inbyggd Wi-Fi för datorer och surfplattor.

Vad gäller för TV-boxen?

Tv-boxen kopplas normalt med en nätverkskabel till Mediaomvandlaren. Om du vill köra TV-boxen trådlöst köper man till en Wi-Fi brygga.

Om jag inte vill ha Wi-Fi i mitt hus?

Detta stänger du av i Mediaomvandlaren  inställningar, kopplar din dator med nätverkskabel och för att vara extra säker skruva av antennerna på Mediaomvandlaren.